h

Stoom erop: Van papier naar resultaat

30 juni 2015

Stoom erop: Van papier naar resultaat

De SP fractie is best tevreden met de Voorjaarsnota. Tegenvallers worden direct aangepakt en opgevangen zonder nieuwe bezuinigingen. Erg tevreden zijn we bijvoorbeeld over het feit dat het fonds decentralisaties op peil blijft, en over de toezegging van het college om het budget voor het huurteam blijvend te verhogen.

Waar we natuurlijk absoluut niet tevreden over kunnen zijn is de toename van armoede in de stad. We zijn het niet eens om daar de term ‘kwetsbare mensen’ aan te hangen. Ik heb het liever over sterke mensen, die steeds maar weer hun stinkende best doen om hun oplopende rekeningen te betalen (zoals de geëxplodeerde huur) en hun kinderen te eten te geven. En dat zijn overigens al lang niet meer alleen de mensen in de krachtwijken, maar ook de lage middeninkomens met een koophuis. Mensen die gewoon constant te weinig geld hebben. Het Utrechtse college wil de armoederegelingen versimpelen. En dat is nodig, want lang niet iedereen die er recht op heeft maakt er gebruik van.

Het is tijd om van papier naar resultaten te gaan. Voor te veel Utrechters staan de seinen op rood en we moeten de kansen vergroten voor iedereen. Wij zullen het college daarop blijven beoordelen.

Dit is een korte greep uit de inbreng van SP-fractievoorzitter Tim Schipper tijdens de Voorjaarsnota. De gehele Voorjaarsnota is na afloop terug te vinden op de website van de gemeente.

Reacties

Vandaag in Elsevier een bericht gelezen dat Utrecht het voornemen heeft een basis uitkering te verstrekken, en om die reden bezocht ik de site van de SP Utrecht. Uw constatering dat o.a. door prijsstijgingen gezinnen die het moeilijk hebben het nog zwaarder krijgen moet u eens doorspreken met de fractie leden on Den Haag. Het uitdelen van gratis geld is heilloos. De fraude met huursubsidie en zorgtoeslagen ligt nog niet zo heel ver achter ons. Uitkeringen door de overheid vereisen strenge controle en geen ontwijkend gedrag, en als er uitgedeeld wordt neem dan achteraf de gevolgen ook voor lief. Een in zijn basis gied plan, onbetaalbaar en de verkeerden profiteren ervan.

Reactie toevoegen

U bent hier