h

SP pleit voor gratis aanvullende zorgverzekering in Utrecht

1 juli 2015

SP pleit voor gratis aanvullende zorgverzekering in Utrecht

Gisteren werd tijdens de voorjaarsnota het te vernieuwen Utrechtse armoede beleid besproken. De SP pleitte hierbij voor een gratis aanvullende verzekering voor mensen met een laag inkomen. De betrokken wethouder heeft aangegeven dit voorstel mee te willen nemen in de onderhandelingen met de zorgverzekeraars.

De inbreng van de SP komt voort uit het voorbeeld van Amsterdam, waar mensen met een laag inkomen maandelijks 15 euro korting krijgen op hun aanvullende verzekering, waardoor de goedkoopste aanvullende verzekering gratis is. De SP fractie hoopt in Utrecht een vergelijkbaar systeem te kunnen realiseren. SP raadslid Hilde Koelmans: “We zijn erg blij met de toezegging van de wethouder om de optie te zullen bekijken. Dit is een mooie eerste stap.”

Reactie toevoegen

U bent hier