h

Oproep Solgu voor test Utrechtse bussen in week van de toegankelijkheid

21 september 2015

Oproep Solgu voor test Utrechtse bussen in week van de toegankelijkheid

Hoe toegankelijk en rolstoelvriendelijk is de Utrechtse bus? En hoe welkom is de reiziger met een handicap eigenlijk? Dat wil het Solgu, belangenorganisatie voor mensen met een handicap en/of chronische ziekte gaan uittesten in de week van 5 t/m 9 oktober 2015 én in het weekend van 9 en 10 oktober, de Week van de Toegankelijkheid.

Daarvoor zoekt het Solgu mensen met een rolstoel of rollator die daaraan mee willen doen. Met een gratis dagkaart, ook voor een eventuele begeleider. Ouders met kinderen met een beperking zijn eveneens  van harte welkom. Scootmobielen zijn (in tegenstelling tot eerdere berichten) helaas niet toegestaan. 

Meer aandacht voor toegankelijkheid en gastvrijheid, dat is het doel. Openbaar vervoer moet voor iedereen openbaar zijn. Er valt nog een wereld te winnen, getuige bijvoorbeeld de bedroevende uitkomst van een steekproef uit 2014 van het Solgu samen met leerlingen van de Mytylschool en het Gregoriuscollege.

Wat is er anno 2015 verbeterd, wat niet? Wat moet er verbeteren? Om dat goed in beeld te krijgen is het belangrijk dat er zoveel mogelijk rolstoel- en rollatorgebruikers meedoen.

Wij ondersteunen de actie en de oproep van het Solgu volledig: doe mee en meld je aan bij het Solgu vóór 2 oktober! (let op: de aanmeldtijd is verruimd) Weet je mensen in je omgeving die interesse hebben, stuur de boodschap door!

Alle informatie kun je vinden op www.solgu.nl of bel 030-2803286

Reactie toevoegen

U bent hier