h

Vincent Wijlhuizen stopt als raadslid SP Utrecht

6 september 2015

Vincent Wijlhuizen stopt als raadslid SP Utrecht

Vincent Wijlhuizen beëindigt met directe ingang zijn raadslidmaatschap voor de SP in Utrecht. De reden voor het vertrek van Wijlhuizen is onvrede over de interne organisatie van de fractie.  Hij ziet daarbij geen vooruitgang in de gemaakte verbeterafspraken. Nog steeds staat hij achter de grondbeginselen van de SP en zal dan ook lid blijven van de landelijke partij.

De SP-fractie en het bestuur van de SP afdeling Utrecht betreuren het vertrek van Wijlhuizen. Zij hebben veel waardering voor zijn inzet en kwaliteit als raadslid en in de tien jaar daarvoor in verschillende bestuursfuncties in de afdeling. Zij onderschrijven dat de verbetering van de organisatie van de fractie een punt van aandacht is, maar vinden dat er afgelopen anderhalf jaar al veel vooruitgang op dit punt geboekt is. 

Wijlhuizen wordt opgevolgd door Michel Eggermont, die eerder raadslid voor de SP was in de periode 2007-2014 en die momenteel ad-interim raadslid is tijdens het zwangerschapsverlof van Nicole van Gemert, dat afloopt per 7 september. Op dezelfde datum zal raadslid Hilde Koelmans met zwangerschapsverlof gaan. Tijdens haar afwezigheid zal zij worden vervangen door Milos Todorovic.

Noot voor de media:

Nadere vragen: Milos Todorovic, 06-81284129

Reactie toevoegen

U bent hier