h

Buurten voor de bus in Hoograven

19 januari 2016

Buurten voor de bus in Hoograven

Vanaf juli 2016 gaat er het een en ander veranderen in de dienstregeling van de buslijnen in Utrecht en omstreken. Vervoerder U-OV heeft pasgeleden de plannen hiervoor bekend gemaakt.

In de stad Utrecht komt de nadruk te liggen op betere bereikbaarheid van de Uithof. Omdat hier geen extra geld tegenover staat wordt de bekostiging hiervoor gehaald uit vermindering van het aanbod in diverse andere wijken.

Het komt erop neer dat op sommige lijnen de dienstregeling wordt teruggeschroefd, lijnen worden ingekort of zelfs opgeheven.  Flinke nadelige gevolgen dus voor een omvangrijke groep bewoners die regelmatig van de bus gebruik maken of er zelfs afhankelijk van zijn.

Zoals in Hoograven-Zuid, waar eind 2012 lijn 6 werd opgeheven en medio 2016 ook het vervangende servicebusje lijn 15 naar het Smaragdplein dreigt te verdwijnen.

buurten in Hoograven
Foto: Hans Verschoor

Met onze actie 1voorOV voor behoud van o.a. lijn 6 nog in het achterhoofd besloot de SP vorige week zaterdag eens te gaan buurten in Hoograven-Zuid. Met zijn twaalven gingen we de wijk in om de bewoners, waaronder veel ouderen, te informeren en te vragen wat zij van de plannen van U-OV vinden. 

Niet opheffen, dat busje en nóg liever lijn 6 terug, was de mening die we veelvuldig hoorden.

Van diverse mensen kregen we ook de vraag of ze hun mening ook aan U-OV zelf kenbaar konden maken en of ze bezwaar konden maken. Dat kan inderdaad.

Iedereen die dit wil (ook voor overige buslijnen in Utrecht en omstreken) kan tot uiterlijk 21 februari reageren:

Per mail: dienstregelingutrecht@qbuzz.nl

Per post:

Qbuzz U-OV
t.a.v. de heer H. Scholts
Europalaan 2a
3526 KS  Utrecht

Zie ook de reactiepagina van U-OV zelf.

Het complete vervoersplan van U-OV is hier te vinden.

En wij houden u uiteraard op de hoogte van het vervolg…

Reactie toevoegen

U bent hier