h

Toegankelijkheid TivoliVredenburg blijft nog bij goede voornemens

7 januari 2016

Toegankelijkheid TivoliVredenburg blijft nog bij goede voornemens

Foto: SP

Sinds de oplevering van TivoliVredenburg blijven de klachten binnen komen over de toegankelijkheid van het Muziekpaleis. Het gebouw voldoet weliswaar aan de (ondertussen verouderde) eisen van het bouwbesluit, maar daarmee is de toegankelijk voor mensen met een beperking helaas niet gegarandeerd. Naar het toilet gaan, je jas naar de garderobe brengen of zelfs gewoon een drankje bestellen is een hele uitdaging.

In februari 2015 was SP-raadslid Hilde Koelmans samen met SP-wethouder Paulus Jansen zelf een kijkje gaan nemen bij TivoliVredenburg. Het viel toen al op dat je als mindervalide nergens naar toe kan zonder begeleiding. Om ergens te komen, van een concertzaal tot het toilet, heb je een medewerker met een pasje nodig. TivoliVredenburg gaf tijdens het bezoek aan te werken aan een plan om de huidige situatie te verbeteren. Tot op heden lijkt daar niet zo veel van terecht gekomen te zijn. Koelmans: “Het klopt dat er veel fouten in het ontwerp zitten die nu het gebouw er al staat, bijna niet aan te passen zijn. Toch zijn er een hoop kleine dingen wél aan te passen, zoals uit de lijst met concrete verbetervoorstellen blijkt die we van Solgu hebben ontvangen, die de ervaring van een mindervalide bezoeker een stuk makkelijker en prettiger kunnen maken. Het is erg jammer dat TivoliVredenburg, ondanks de toezegging van februari vorig jaar, nog geen aanvullende maatregelen heeft getroffen.” Wethouder Jansen komt binnenkort met een reactie op de voorstellen van Solgu.

De SP hoort graag wat het college van deze situatie vindt en hoe zij dit soort voorvallen in de toekomst gaat voorkomen en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld.

Bijlage: 

Reactie toevoegen

U bent hier