h

SP in de bres voor bloemenman winkelcentrum De Gaard

17 februari 2016

SP in de bres voor bloemenman winkelcentrum De Gaard

Foto: Google Street View

In september 2014 werd hem de huur van de grond opgezegd door de gemeente, vanwege de aanstaande verbouwing van winkelcentrum de Gaard. Vanaf januari 2017 mag hij weer de volle mep gaan betalen, tot een onbekend moment in de toekomst waarop zijn nieuwe kiosk wordt opgeleverd. Over het eigendom van zijn huidige kiosk is hij nu al twee jaar aan het steggelen met de gemeente. Dat is wat bloemenman Wiemelink momenteel overkomt. De SP springt voor hem in de bres en heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “In de jaren ’70 kreeg Wiemelink een nieuwe standplaats met kiosk, ook vanwege een verbouwing. Voor de grond betaalde hij huur, voor de kiosk zelf niet. Destijds allemaal mondeling geregeld. Nu betwist de gemeente hem het eigendom en wil dat hij voor een fooi afstand doet. Als het ding van de gemeente is, waarom wordt Wiemelink dan geen huur berekend? Wie het snapt mag het zeggen.”

Intussen zijn er acht maanden verstreken sinds de verbouwing van het winkelcentrum door de gemeenteraad werd goedgekeurd, maar is er nog altijd geen bestemmingsplan in procedure. Als daartegen – zoals te verwachten valt – bezwaar wordt aangetekend, zal het nog een flinke tijd duren voordat de boel daar klaar is. Januari 2017 wordt het zeker niet, maar vanaf dat moment moet Wiemelink een zogeheten marktconforme prijs voor de grond gaan betalen. Onredelijk, vindt Schipper.

“De gemeente zegt de huur op vanwege de verbouwing, maar gedoogt de kiosk op die plek tot de nieuwbouw klaar is. Het is een gekke figuur daarop terug te komen als dat allemaal uitloopt. Daar kan Wiemelink immers niets aan doen. Op z’n minst komt de gemeente de man daarin tegemoet wat mij betreft, want je gaat niet tijdens het spel de regels veranderen.”

Lees hier de vragen van Tim Schipper

Reactie toevoegen

U bent hier