h

Toegankelijkheid TivoliVredenburg samen aangepakt

2 maart 2016

Toegankelijkheid TivoliVredenburg samen aangepakt

Foto: SP

TivoliVredenburg heeft samen met de gemeente grote stappen gezet om de toegankelijkheid te verbeteren. Al sinds de oplevering van het Muziekpaleis halverwege 2014 kwamen er regelmatig klachten binnen over de slechte voorzieningen voor mindervaliden. De SP is samen met wethouder Jansen, Solgu (Stedelijk Overleg Lichamelijk Gehandicapten Utrecht) en mindervalide concertbezoekers op bezoek geweest om de ergernissen met eigen ogen te kunnen zien. Het bleek een hele uitdaging om tijdens een concertbezoek naar het toilet te gaan of je jas naar de garderobe te brengen. SP-raadslid Hilde Koelmans: “Samen met onze wethouder Paulus Jansen hebben we er continu op aangedrongen dat ook met deze doelgroep rekening gehouden moet worden. Ook voor hun moet een bezoek aan een concert een feestje zijn.”

Het Solgu had een lijst van 137 verbeterpunten opgesteld. Aan de hand van deze lijst is gekeken waar en wat er aangepast kan worden om de toegankelijkheid te verbeteren. Ondertussen zijn 98 van deze punten aangepakt. “Het is niet mogelijk om alle punten van de lijst door te voeren, omdat dat simpelweg niet binnen het ontwerp van het gebouw past. Maar ik ben blij om te horen dat zaken die wél aangepakt kunnen worden, nu ook echt worden uitgevoerd. Soms gaat het om kleine dingen, zoals het verbeteren van de routing, die een bezoek voor iemand in een rolstoel een stuk prettiger maken.”, aldus Koelmans.

Het is de bedoeling dat er nog meer punten van deze lijst afgevinkt gaan worden als er voldoende budget beschikbaar is.

Reactie toevoegen

U bent hier