h

Afschaffen gratis kaartjes voor de raad? Zwijgen en tegenstemmen

15 april 2016

Afschaffen gratis kaartjes voor de raad? Zwijgen en tegenstemmen

Foto: SP

 
In de raadsvergadering van 14 april besprak de gemeenteraad de eigen gedragscode. Een mooie gelegenheid voor een nieuwe poging om de raad uit te laten spreken dat we geen gratis kaartjes aannemen voor voorstellingen, concerten, evenementen en festivals, vond de SP. De raad zweeg in alle toonaarden en stemde tegen de motie. Behalve de PvdD, waarvoor hulde.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “Met grote regelmaat ontvangen raadsleden uitnodigingen en aanbiedingen voor gratis toegang tot van alles en nog wat. Ook van door de gemeente gesubsidieerde instellingen. Het is echt absurd dat je daar gebruik van maakt, met de riante vergoeding die raadsleden krijgen. Gewone stervelingen moeten immers ook de volle mep betalen.”

In de gedragscode staat dat een raadslid geen geschenken, faciliteiten en diensten accepteert  als zijn onafhankelijke positie hierdoor kan worden beïnvloed.

Schipper: “Een zakje paaseitjes na deelname aan een politieke ochtend is natuurlijk geen punt, maar straks gaan we bijvoorbeeld wel weer stemmen over de cultuursubsidies. Wij vinden dat je dan gewoon afstand moet bewaren. Niet aannemen dus en zelf betalen als je erheen wil.”

Bij de vorige poging in 2010 kreeg een vergelijkbare motie 3 stemmen, nu 5. Ooit komen we er wel!

Reactie toevoegen

U bent hier