h

Tijdelijke huurders Oudegeinlaan pinautomaat en pingpongbal

26 mei 2016

Tijdelijke huurders Oudegeinlaan pinautomaat en pingpongbal

Foto: SP Utrecht

Vijf dagen voor einde contract nog geen bericht of je kan blijven. € 1.400 borg moeten betalen aan de verhuurder terwijl die nog € 1.100 van je in kas heeft. Te horen krijgen dat er geen andere woning beschikbaar is, terwijl je buurman op hetzelfde moment wordt opgebeld of hij interesse heeft in andere woonruimte. Het kan allemaal bij Portaal, in het complex Oudegeinlaan (Hoograven). De SP stelt maar weer eens vragen in de gemeenteraad.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “De sloop van het complex wordt uitgesteld. Al in maart heb ik aan de vraag gesteld wat het in dat geval betekent voor de tijdelijke bewoners. Kunnen ze blijven, kunnen ze doorschuiven naar een ander deel van het complex, onder welke voorwaarden? Het lijkt erop dat daarover bij Portaal gewoon nog helemaal niet is nagedacht. Belachelijke zaak.”

Ook de manier waarop beheerder FMT – namens Portaal - omgaat met de huurders zint Schipper allerminst: “Je wordt als tijdelijke bewoner gebruikt als pinautomaat en als pingpongbal van het kastje naar de muur gemept. De laatste paar maanden is uit buurtonderzoeken van de SP sowieso gebleken dat de tijdelijke verhuur in Utrecht een jungle is. Hoog tijd dat daar betere afspraken over worden gemaakt met de corporaties. De wethouder moet aan de bak.”

Lees hier de vragen van de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier