h

Vragen SP over zorgenkind Regiotaxi

9 oktober 2016

Vragen SP over zorgenkind Regiotaxi

Foto: Ad Meijer

De afgelopen week kwam de nieuwe vervoerder DVG, die de Regiotaxi uitvoert, zwaar onder vuur te liggen. 99 klachten in de eerste vier dagen, als gevolg van ‘een foute inschatting van het aantal ritten’. Goedkoop is duurkoop, denkt de SP. De Statenfractie heeft inmiddels vragen ingediend, maar ook de gemeente Utrecht staat aan de lat.

Klik hier voor het bericht van de SP-Statenfractie.

Reacties

Ik maak ook gebruik van de regiotaxi niet regelmatig maar wanneer nodig. Toevallig ook op 1 oktober jl. Er kwam een bus waar ik niet in kon komen de opstap was veel te hoog en er was geen opstapje aanwezig. Ik heb toen mijn eigen opstapje uit huis moeten gebruiken. Wanneer ik aangeef een lage instap nodig te hebben of een busje met een trap kunnen zij dat niet garanderen. Dus ben ik nu bijna verplicht om een lage instap indicatie aan te vragen en dan is maar de vraag of ik dit krijg omdat ik de taxi weinig gebruik. Ik vind daarom dat het taxibedrijf goed passend vervoer moet hebben voor de mensen die ze moeten vervoeren.

Geachte mevrouw Montijn,

In het vervoerreglement van de Regiotaxi staat het volgende in paragraaf 8.3: "Bij een instaphoogte van meer dan 20 cm is een vaste trede aan het voertuig beschikbaar. Elke trede heeft een maximale hoogte van 20 cm."

Lijkt me volstrekt helder. De vervoerder moet zorgen voor toegankelijke bussen. Laat het ons s.v.p. weten als dit u nogmaals mocht overkomen. Dat geldt evenzeer voor anderen die dezelfde klacht hebben.

Wat is de reactie van de WMO-raad Utrecht hierover? Zij hebben zich al jarenlang hier mee bezig gehouden.

Wat vind de WMO-raad hiervan?

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1683893/contract-met-vervoerder-regiotaxi-utrecht-beeindigd.html
Komt er straks een andere vervoerder voor in de plaats, die het ook niet gaat redden voor de kostprijs die geboden wordt, vr. gr. De taxichauffeur en actief sp-er.

Reactie toevoegen

U bent hier