h

"Ze maken het ons oudjes wel steeds moeilijker."

22 januari 2017

"Ze maken het ons oudjes wel steeds moeilijker."

Foto: Eduard van Scheltinga

Eén van de Hoogravers die gebruik maakt van de bus in Hoograven Zuid is mevrouw van Ham. Ze woont aan de Bazuinhof en is 86 jaar. Zij is één van de mensen die afhankelijk is van de bus. De SP sprak haar bij het ophalen van handtekeningen aan de deur.

"Ik moet naar Smaragdplein voor onze boodschappen. De AH aan 't Goy is dichterbij, maar die is vaak duurder dan de Lidl. Ik moet elke vrijdag de boodschappen voor de rest van de week doen, dus dat is een tas vol die ik mee moet nemen. Ik ben deels verlamd aan mijn voet en fietsen is op mijn leeftijd niet makkelijk, dus ik ben afhankelijk van de bus."

Vanaf het voorjaar zal buslijn 15, die direct naar het Smaragdplein gaat, verdwijnen. In plaats daarvan zal iedereen die naar het Smaragdplein wil eerst lijn 1 naar 't Goylaan moeten nemen, om daar vervolgens over te steken om over te stappen op lijn 47. De reistijd zal een kwartier tot een half uur zijn voor een route van 1,8 km. 

De afgelopen jaren is er door de Provincie steeds bezuinigd op bussen in de wijk. De SP wil de buslijn vanuit Hoograven Zuid, langs Smaragdplein en station Vaartsche Rijn, naar Utrecht Centraal terug hebben: Kortom de oude lijn 6. Sinds vorige week is de SP een handtekeningenactie gestart om buslijn 6 terug te krijgen in Hoograven.

"Overstappen op 't Goylaan zou ik ook nog wel redden. Ik ben dan wel 86, maar nog wel een taaie! Maar ze maken het ons oudjes wel steeds moeilijker."

Steun deze actie en teken hier de petitie. Haal Hoograven Zuid uit de verdomhoek en breng lijn 6 terug!

Reacties

De ouderen zijn wederom de dupe van bezuinigingen op het openbaar vervoer. Dus:terug die bus!!!

Lijn 6 gewoon terug geven!

LIJN 6 was veel beter. Dus terug komen!!

Laat de ouderen gewoon van de bus gebruik maken en haal lijn 6 terug.

Terug met die BUS.....

Terug lijn 6!!!

Lijn 6 terug

Voor veel mensen keihard nodig; ik heb zelf 23 jaar in Lunetten gewoond en kon o.a door lijn 6 naar mijn toen nog levende ouders, de stad, winkelcentrum en markt Hoograven en dierenarts. Het gaat toch zo goed in wonderrutteland?
Zo heb je toch werkgelegenheid alom; niet zeiken maar handelen VOOR de mensen.

Reactie toevoegen

U bent hier