h

Blokkeer de Blokhokken!

9 februari 2017

Blokkeer de Blokhokken!

Foto: SP

Vorige week kwam het nieuws dat de gemeente Amsterdam gaat voorkomen dat de huren van kleine nieuw te bouwen huurwoningen de pan uitrijzen. Ook in Utrecht dreigt het ongevraagde 'kado' van minister Blok een nieuwe huurexplosie te veroorzaken. Samen met de ChristenUnie en GroenLinks heeft SP-fractievoorzitter Tim Schipper het stadsbestuur verzocht ook in Utrecht alles uit de kast te halen om het voorbeeld van Amsterdam te volgen.

Schipper: “Je ziet nu al volop dat ontwikkelaars het onderste uit de kan proberen te halen voor uitvergrote hondenhokken, met ongekende rendementen ten koste van de huurders. Het is ons een lief ding waard als dit aan de voorkant kan worden voorkomen. We willen dat de wethouder de uiterste grenzen opzoekt om de Blokhokken te blokkeren.”

Lees hier de eerdere berichtgeving over de Blokhokken

Lees hier de vragen van Tim Schipper c.s.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier