h

Appartementen Viconaterrein: maak ‘geschikt voor’ ook ‘betaalbaar voor’

12 april 2017

Appartementen Viconaterrein: maak ‘geschikt voor’ ook ‘betaalbaar voor’

Foto: SP

De nieuwbouwappartementen van 30 vierkante meter op de hoek van het Rotsoord en de Diamantweg worden gepresenteerd als ‘geschikt voor studenten en starters’, maar moeten € 710 of meer gaan kosten per maand. ‘Geschikt voor’ moet volgens de SP ook zijn ‘betaalbaar voor’. De SP dient daarom met diverse andere partijen tijdens de raadsvergadering van 13 april een motie in om de huren te matigen.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “Met huurprijzen van €23 tot €25 per vierkante meter worden dat borderline Blokhokken, zoals ik ze genoemd heb tijdens de bespreking van het plan in de Commissie Stad en Ruimte. Boven de € 710 krijg je bovendien geen cent huurtoeslag. De afspraken die het vorige college hierover heeft gemaakt zijn echter niet keihard, zo bleek tijdens die commissievergadering. We willen dan ook dat de wethouder om tafel gaat met de ontwikkelaar om te kijken wat de ruimte is. Ook willen we dat de jaarlijkse huurverhoging aan banden wordt gelegd.”

Lees hier de motie van de SP.

Zie ook:

Reacties

Zet hem dus op; Paulus Jansen kan wellicht ook helpen!
Die zooi moet OPRUTTEN1111
Iedereen moet normaal kunnen leven en wonen, niet alleen die orthodontische flutjuppen. Laat ze ook maar stikken in hun eigen ongebreidelde graaierij, maar dan wel in hun eigen zogenaamde hardwerkende stress-werk.
Lul ze plat!
Ch. Koren

Reactie toevoegen

U bent hier