h

Huurverlaging voor 3000 Utrechtse huishoudens!

18 mei 2017

Huurverlaging voor 3000 Utrechtse huishoudens!

Foto: SP

Soms duurt het even, maar dan heb je ook echt wat. Per 1 september 2017 gaat de pilot huurmatiging van start, die SP-wethouder Paulus Jansen overeen is gekomen met de Utrechtse corporaties. Huishoudens met een U-Pas die in een te dure huurwoning wonen hebben dan recht op een huurverlaging tot de zogeheten 'Aftoppingsgrens'. Gemiddeld gaan deze huishoudens er dan € 60 per maand op vooruit.

De regeling is de fraaie uitwerking van de motie 'Verhuizen, hoezo?', die de SP in 2015 indiende, bij de bespreking van het Armoedebeleid. De komende weken krijgen de mensen die er voor in aanmerking komen een brief van hun corporatie met uitleg over het hoe en wat. De gemeente Utrecht is hiermee de eerste die lage inkomens op deze manier een steun in de rug geeft.

De SP-fractie is uitermate tevreden met dit succes. Maakt het verschil of de SP in het stadsbestuur zit? We dachten van wel!

Lees hier de brief met de ins en outs van de afspraken.

Reacties

Hmm.. erg leuk, die huurverlaging. Vergeet niet, dat dan de huurtoeslag ook omlaag gaat? Dus in die verhouding, gaan ze er eigenlijk niet echt op vooruit...

Waardeloos idee want in deze schieten de mensen er niets mee op! Alle huren moeten omlaag! De huren zijn in heel Nederland veel te hoog! De overheid werkt mensen de schulden in op deze wijze. En sorry SP wanneer zijn jullie er weer echt voor de burgers! Want het valt echt een beetje tegen de laatste tijd!

Reactie toevoegen

U bent hier