h

Wethouder Jansen (SP) stelt paal en perk aan Blokhokken

9 juni 2017

Wethouder Jansen (SP) stelt paal en perk aan Blokhokken

Foto: SP

Vandaag presenteerde SP-wethouder Paulus Jansen zijn ‘Actieplan Middenhuur’, waarmee  tegengas wordt gegeven aan het rampzalige Blokhokkenplan van het kabinet Rutte II. Voortaan moet er een minimaal aantal vierkante meters staan tegenover de gevraagde huur voor nieuwbouwwoningen tussen de € 710 en € 950 per maand. Hiermee wordt paal en perk gesteld aan de huurexplosie voor mensen die niet terecht kunnen in de sociale huur en ook niet kunnen kopen.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper is dolblij met de plannen: “Keihard nodig, want de cowboys waren al bezig de boel over te nemen, met huurprijzen tot € 28 per vierkante meter per maand voor een hok van 25 m2. Je reinste huisjesmelkerij en ook totale onzin, want er is gewoon volop belangstelling van ontwikkelaars die tegen een normaal rendement deze woningen willen realiseren.”

Niet alleen wordt op deze manier een rem gezet op de aanvangshuren, maar het is de bedoeling dat dergelijke ‘middenhuurwoningen’ ook voor minimaal 20 jaar voor dat segment behouden blijven. Schipper: “Klasse, en in lijn met Amsterdam, dat ons dit keer net voor was. Het zij ze van harte gegund. We trekken mooi samen op tegen de spookrijderij van het PvdA-VVD kabinet dat er nog altijd zit.”

Het plan moet nog worden vastgesteld in de raad, maar dat zou moeten lukken, gezien de enorme meerderheid voor de motie die om deze maatregelen vroeg.

Lees hier het bericht op RTL Nieuws.

Reactie toevoegen

U bent hier