h

Geen woekerwoningen Leidsche Rijn Centrum

13 juli 2017

Geen woekerwoningen Leidsche Rijn Centrum

Foto: SP

Nieuwbouwwoningen in Leidsche Rijn Centrum gaan niet voor de vooraf bekend gemaakte verkoopprijs van de hand, maar worden verkocht aan de hoogste bieder, zo berichtte RTV Utrecht vandaag. Woekerwoningen, noemt de SP de nieuwe huizen. SP-Fractievoorzitter Tim Schipper: ‘Het is nu al voor veel Utrechters onmogelijk om een huis voor een normale prijs te kopen of te huren. Deze woekerwoningen zijn voor ontwikkelaars en makelaars een manier om grof te verdienen over de rug van woningzoekenden.’

De SP maakt zich ook zorgen over mogelijk misbruik: ‘Hoe voorkom je dat er geheime afspraken worden gemaakt waarbij prijsopdrijvende bieders door de verkopende partijen worden ingezet om maximaal te cashen?’ Schipper wil een andere aanpak: ‘Jongeren, starters en doorstromers met een minder dikke portemonnee staan al buitenspel door de hoge koop- en huurprijzen in de stad. Nóg meer doorgeschoten marktwerking is niet de oplossing. We moeten veel meer inzetten op de bouw van betaalbare huurwoningen.’

De SP gaat vragen stellen aan het stadsbestuur en wil dat alle middelen worden ingezet om deze woekerpraktijken in te dammen en speculanten buiten de deur te houden. 

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier