h

'Gebruik opbrengst verkoop monumentale panden voor sociale huur in en rond de binnenstad'

18 juli 2017

'Gebruik opbrengst verkoop monumentale panden voor sociale huur in en rond de binnenstad'

Foto: Google Streetview

De opbrengst van de verkoop van de monumentale panden van Stadsherstel Midden-Nederland moet ten goede komen aan sociale huur in en rond de Binnenstad en het Utrechts erfgoed moet goed beschermd blijven, dat vindt SP-fractievoorzitter Tim Schipper.

 “Vooral de binnenstad en de buurten daaromheen zijn de afgelopen 20 jaar onbetaalbaar geworden voor veel Utrechters. Lage en middeninkomens moeten niet alleen maar aan de rand van de stad weggestopt worden. De opbrengst van de verkoop van deze dure monumentale panden zou gebruikt moeten worden voor de bouw en het onderhoud van meer betaalbare en sociale huur in en rond de binnenstad.”

Schipper wil dat er duidelijke eisen worden gesteld aan de kopers van de dure panden: “De monumentale panden zijn erg duur in onderhoud en dat gaat ten koste van de bouw en het onderhoud van meer sociale huurwoningen, dus ik snap dat Mitros er een koper voor zoekt. Het moet wat ons betreft wel 100% zeker zijn dat een stichting zoals Stadsherstel deze panden overneemt en niet een of andere gehaaide investeringsmaatschappij. Het Utrechts erfgoed mag niet worden verkwanseld.”

Lees hier de schriftelijke vragen die Tim Schipper samen met Pepijn Zwanenberg van GroenLinks heeft ingediend.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier