h

SP Hulpdienst: schimmelprobleem in woning opgelost

16 november 2017

SP Hulpdienst: schimmelprobleem in woning opgelost

De SP Hulpdienst helpt mensen met problemen, waar ze zelf niet zo snel een oplossing voor hebben. Voor een succesvolle afronding is soms geduld en doorzettingsvermogen nodig, want de oplossing voor onderstaand schimmelprobleem duurde een jaar. Een goed voorbeeld van hoe de SP Hulpdienst aan de slag gaat. Lees hieronder een recente ervaring van Ludka Lyskawa, één van onze hulpdienstmedewerkers.

Van de heer H. kreeg ik via een mail een hulpvraag over schimmelproblemen in zijn sociale huurwoning. Al jaren kampte deze bewoner met schimmelvorming in de badkamer en de slaapkamer en ten einde raad kwam hij bij de SP Hulpdienst terecht. De woningcorporatie was een aantal keren ingeschakeld door de bewoner. Alleen het ventilatiekanaal werd dan gecontroleerd en vervolgens weet de beheerder de schimmelvorming aan de bewoner die slecht zou ventileren.

Ik ging op bezoek bij de H. en zag veel schimmel en constateerde dat ventileren een probleem was, omdat de slaapkamer en de badkamer ingebouwd zijn. Een raam openzetten in de serre grenzend aan de slaapkamer op de begane grond was onveilig. De schimmel zag er vies uit en is bovendien ongezond om in te leven. 

Ik heb naar de woningcorporatie en de beheerder vele malen gebeld en gemaild. De oorzaak lag volgens hen toch bij de huurder, die niet goed ventileerde. Op advies van onze fractievoorzitter schakelde ik een architect in. Na een grondige inspectie schreef de architect een uitgebreid en deskundig verslag met de mogelijke bouwkundige oorzaken. Dat maakte indruk, want de beheerder huurde vervolgens zelf een gespecialiseerd bedrijf in om te beoordelen. Het gespecialiseerde bedrijf concludeerde dat er onvoldoende mogelijkheden waren om de woning  goed te ventileren.
Bij alle bezoeken ging ik mee kijken.

De beheerder heeft nu ramen met ventilatieroosters geplaatst en de wanden zijn behandeld en opnieuw geverfd. De bewoner heeft nu geen last meer van schimmel in de woning en de muren zien er weer goed uit.

Samen met de SP Hulpdienst staat u sterker in het contact met instanties of organisaties. We hebben een netwerk van deskundigen die ons, waar mogelijk, adviseert of de hulpvraag overneemt. 

Medewerker SP Hulpdienst Ludka Lyskawa

Heeft u ook een probleem waar u zelf niet zo snel een oplossing voor heeft. Heeft u problemen met uw woningcorporatie, verhuurder of andere instantie? Of wilt u informatie waar u terecht zou kunnen met uw vragen, neem dan contact op met de SP-hulpdienst. De hulpdienst is te bereiken via hulpdienstutrecht@sp.nl of 030-2960098.

Reactie toevoegen

U bent hier