h

SP Lanceert manifest: Utrecht is van ons!

10 maart 2018

SP Lanceert manifest: Utrecht is van ons!

Foto: Eduard van Scheltinga

Samen met haar leden heeft de Utrechtse SP een Manifest geschreven dat de grondslag wordt voor de komende vier jaar in de gemeenteraad, maar vooral ook daarbuiten in de buurten van Utrecht. Naast een concreet tienpuntenplan bevat het Manifest een oproep aan de bestuurders en instanties om Utrecht weer terug te geven aan de mensen zelf.  Het Manifest roept ook Utrechters uit alle lagen van de bevolking op het heft in eigen hand te nemen en de zeggenschap over de stad terug te pakken.

SP-Lijsttrekker Tim Schipper: ‘Voor de SP bestaat een samenleving niet uit een verzameling losse individuen. Wij geloven in onze gemeenschappelijkheid, gelijkwaardigheid  en solidariteit. We willen strijden voor een sociale stad. Sterke gemeenschappen gaan individualisering, ongelijkheid en vereenzaming tegen van onderop: precies waar de SP voor staat’

Om Utrecht weer van de mensen zelf te maken presenteren de leden van de SP een plan met tien voorstellen. Dit zijn de eerste stappen die nodig zijn voor het begin van de omslag naar een solidaire gemeenschap.

Zo wil de SP de markt uit de huishoudelijke zorg slopen door een gemeentelijke thuiszorgorganisatie op te zetten. De thuiszorgmedewerkers komen in dienst met goede arbeidsvoorwaarden. In gesprek met patiënten wordt het aantal uren en de behoefte aan hulpmiddelen vastgesteld. De eigen bijdrage wil de SP afschaffen. Schipper: ‘Utrecht moet weer een stad worden waar we naar elkaar omkijken. Daarom zetten we zorgbuurthuizen op, zodat ouderen zorg in hun eigen buurt kunnen krijgen en elkaar kunnen blijven ontmoeten op latere leeftijd.’

De lancering van het manifest was in de heel Utrecht te zien. Een vliegtuig vloog met de titel van het manifest over de stad.

Het Manifest ‘Utrecht is van ons’ en het tienpuntenplan zijn hier te vinden.

Een uitgebreide lijst met standpunten van de SP in Utrecht vind je hier.

Reacties

Serieus: de SP vliegt met een reclamevliegtuig boven de stad?!?! Wat dachten jullie: “schijt aan het milieu”?
Jullie hebben nog veel te leren - mijn stem zijn jullie kwijt!

Reactie toevoegen

U bent hier