h

Succes bewoners Afrikalaan-Amerikalaan: huurverhoging van tafel

29 mei 2018

Succes bewoners Afrikalaan-Amerikalaan: huurverhoging van tafel

Foto: bewoners Amerikalaan

De bewonerscommissie van de Afrikalaan en Amerikalaan heeft zijn eerste succes binnen: woningbouwcorporatie Portaal draait de jaarlijkse huurverhoging terug. Een mooie opstap naar het volgende doel, fatsoenlijke voorwaarden voor de broodnodige renovatie van de woningen. SP-fractievoorzitter Tim Schipper is uiteraard blij met dit resultaat.

Schipper: “Als je de onderhoudstoestand van de huizen ziet is het volstrekt belachelijk om de huur te verhogen. Huurverlaging is eerder op zijn plaats. De bewoners hadden een zwartboek met foto’s klaar en een petitie. Die zouden ze op 30 mei gaan aanbieden. Eén dag daarvoor is de huurverhoging nu dus van tafel. Ook prima!”

Vanaf de zomer van 2017 trekt de SP samen op met de huurders om voor elkaar te krijgen dat de flats gerenoveerd worden tegen redelijke voorwaarden. Schipper: “Dat betekende in eerste instantie de hakken in het zand, want Portaal wilde het onderste uit de kan. Onder andere door de huur door te laten lopen in de tijd dat de mensen niet in de woningen kunnen. Volkomen terecht dat de bewoners dat plan hebben afgeschoten.”

Tijdens de bewonersavond van 6 maart 2018 richtten de huurders van de flats aan de Afrikalaan en Amerikalaan een bewonerscommissie op. Doel: samen knokken voor een betere renovatie. Ook daarin lijkt nu beweging te komen, want er is een uitnodiging van Portaal om in juni de gesprekken over de renovatie te hervatten.

“De eerste stappen zijn gezet, het eerste succes binnen. De bewoners kunnen ook bij het vervolg op de SP blijven rekenen”, aldus Schipper.

Bekijk hier het fotoboek over het onderhoud van de flats.

Reactie toevoegen

U bent hier