h

Perrons puilen uit: trappen Moreelsebrug dringend nodig

11 september 2019

Perrons puilen uit: trappen Moreelsebrug dringend nodig

Foto: Eduard van Scheltinga

Afgelopen dinsdag luidden Prorail en NS de noodklok over de toenemende drukte in de stationshal en op de perrons van Utrecht Centraal. In het AD kondigden zij aan maatregelen te nemen om die drukte beter de baas te worden. Een groot deel van de oplossing om de reizigersstromen te spreiden zien zij in het versneld aanleggen van perrontrappen en –liften aan de Moreelsebrug.  Iets waar de SP al sinds jaar en dag voor pleit.

Daarom dient de SP, samen met alle andere gemeenteraadsfracties, morgen mondelinge vragen in. Het college moet zo gauw mogelijk met alle betrokken partijen aan tafel om zo te komen tot een versnelde aanleg, vindt de voltallige raad. En dat kan, gezien de uitspraak van de Raad van State uit 2013, waarin staat dat de trappen er mogen komen als de veiligheid in het geding is. Het beroep van Klepierre (voorheen Cório) daarop werd afgewezen.   

Fractievoorzitter en woordvoerder Tim Schipper: “Klepierre is altijd de grote dwarsligger geweest. Door te blijven dreigen met miljoenenclaims hebben zij al die jaren de zaak getraineerd, bang als ze zijn dat de reizigers hun eigen winkels mijden. Maar nu de veiligheid van diezelfde reizigers door de drukte inderdaad op het spel staat is het hoog tijd dat die trappen er snel komen. Prorail luidt niet voor niets de noodklok.”   

Lees hier de mondelinge vragen.

Foto: SP
Ruimte genoeg voor trappen aan de Moreelsebrug 

Reactie toevoegen

U bent hier