h

Succes SP: Afvalbakken gaan open, pasjes weg!

16 oktober 2019

Succes SP: Afvalbakken gaan open, pasjes weg!

Twee jaar nadat de SP er voor het eerst voor pleitte is het gemeentebestuur overstag: het pasjessyteem voor de ondergrondse afvalcontainers wordt afgeschaft. Uit een proef, die werd gehouden op aandringen van de SP, is gebleken dat dit probleemloos kan.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper reageert verheugd: “Vanaf de invoering van de pasjes was duidelijk dat afgesloten containers leiden tot veel meer zwerfafval. Fijn dat de gemeente dat nu ook concludeert en de bakken open zet.”

Twee jaar geleden stortte de SP nog afval voor de ingang van het stadhuis uit protest tegen het vele zwerfafval in de stad. Ook werden twee SP-moties ingediend en aangenomen in de gemeenteraad.

Kijk hieronder het filmpje van de ‘inzamelactie’ in 2017.

Reactie toevoegen

U bent hier