h

SP: Schort jaarlijkse huurverhoging op

16 april 2020

SP: Schort jaarlijkse huurverhoging op

Foto: SP

Maandelijks zijn veel mensen grote delen van hun inkomsten kwijt aan huur. Nu veel mensen minder of zelfs geen maandelijke inkomsten meer hebben dankzij het Coronavirus, wil de SP dat de jaarlijkse huurverhogingen worden opgeschort. Samen met de PvdA en GroenLinks stellen we vragen aan de wethouder. 

Per 1 juli zijn in de sociale huur prijsverhogingen toegestaan van 5,1 tot 6,6 procent. Maar die verhogingen komen nog uit de tijd van hoge verwachte economische groei en lage werkloosheid. Als gevolg van de Coronacrisis kunnen huurders in acute financiele problemen terecht komen. De Gemeente moet daarom volgens de SP, PvdA en GroenLinks zo snel mogelijk met de woningcorporaties in gesprek om de jaarlijkse huurverhogingen op te schorten.

Eerder kondigden de corporaties in de zogeheten Stedendriehoek (Apeldoorn-Deventer-Zutphen) al aan de jaarlijkse huurverhoging met drie maanden uit te stellen, om zo de financiele druk voor hun huurders te verlichten. De SP hoopt dat de Utrechtse corporaties bereid zijn om het voorbeeld hun collega’s in de Stedendriehoek te volgen.

Reactie toevoegen

U bent hier