h

Succes bewoners Springweg: fietsklemmen niet voor hun deur

27 mei 2020

Succes bewoners Springweg: fietsklemmen niet voor hun deur

Onverwacht en zonder dat ze het zelf van het gemeentebestuur te horen kregen, behaalden de bewoners van de Springweg een mooi succes met hun actie tegen de verplaatsing van tientallen fietsklemmen van hotel Karel V naar pal voor hun deuren. Dat gaat vooralsnog niet door en ze worden alsnog betrokken bij het overleg over de nieuwe plek.

Op de woensdag voor Hemelvaart werden de bewoners overvallen door een wijkbericht dat op 27 mei begonnen zou worden met de verplaatsing van de ‘nietjes’ die nu bij de entree van het hotel staan. Geen enkel overleg vooraf, geen mogelijkheid om te reageren en geen contactnummer van de gemeente. Reden voor de SP om samen met hen aan de bel te trekken via de media.

Foto: Tim schipper
De bestaande situatie

De bewoners zien de komst van de fietsklemmen totaal niet zitten. Nachtelijke herrie door uitgaanspubliek en parkeeroverlast door bestelbusjes op hun smalle stoep zijn daarbij hun belangrijkste grieven, naast het complete gebrek aan overleg. Ook de Fietsersbond mengde zich in de discussie: die vond het evenmin een goed idee.

Op de stoep rechts zouden de klemmen komen

Op maandag 25 mei was er echter nog geen enkele beweging bij wethouder Verschuure (D66), toen SP-fractievoorzitter Tim Schipper hem belde. Dus bereidden de bewoners een ludieke actie voor om de werkzaamheden op woensdag te voorkomen.

Totaal onverwacht kwam er aan het eind van de middag van 26 mei een bericht langs van de gemeente aan de Fietsersbond dat de werkzaamheden werden uitgesteld en dat er alsnog overleg zou volgen over een nieuwe plek voor de klemmen.

Schipper: “De gang van zaken is absurd, met onnavolgbare kronkels van de wethouder, maar het is wel een mooi succes voor de bewoners en daar ging het om. Benieuwd of de wethouder nu nog een nieuw wijkbericht gaat sturen, bijvoorbeeld met het woord ‘excuses’ erin. De aard van de actie houden we nog even onder de pet, want het is allemaal nog niet definitief van de baan…”

Reactie toevoegen

U bent hier