h

Even voorstellen...

19 januari 2022

Even voorstellen...

Beste SP leden, mij is de eer ten deel gevallen om de SP aan te voeren in Utrecht. Graag wil ik me voorstellen. Mijn naam is Yvonne Hessel, geboren en getogen in Utrecht. Mijn wieg stond aan het Zwarte Water. Achteraf gezien heb ik meegedaan aan de eerste bewonersactie van Utrecht. Mijn vader, één van de oprichters van de SP-afdeling destijds in Utrecht, ging met de buurtbewoners de sloot dempen met stenen uit de straat. Mijn leven lang ben ik een trouw aanhanger van de SP gebleven.

Na 31 jaar bij de Nederlandse Spoorwegen kon ik door een reorganisatie vervroegd met pensioen. Naast mijn werk bij NS (conductrice, servicemedewerker) ben ik altijd sociaal actief geweest in verschillende organisaties. Onder meer bij de vakbond (VVMC), in de daklozenopvang, re-integratie project en Slachtofferhulp Nederland.

Nu is de tijd gekomen om mij in te zetten voor de SP! De tweedeling neemt dramatische vormen aan  in onze samenleving. We hebben steeds meer voedselbanken, maar ook meer miljonairs. Tegenover astronomische salarissen met bonussen staan steeds meer werkende armen met tijdelijke contracten.

Van de regeringspartijen hebben de mensen niets meer te verwachten.  De toeslagenaffaire, de gasboringen, bezuinigen op de AOW tonen dat aan. Op gemeentelijk niveau is het vaak niet beter. In Utrecht wordt het laatste beetje sociale woningbouw, verkocht of afgebroken (1). Een parkeerterrein verkopen voor € 300.000, dat de volgende dag verkocht wordt voor
€ 1.300.000 (2)! Afspraken met bewoners worden steeds geschonden. Zo wordt in Lage Weide, tegen alle besluiten uit 2013 in, toch weer onderzoek gedaan naar de plaatsing van windmolens.

Ik wil mij de komende 4 jaar inzetten om in de wijken actief de bewoners te ondersteunen met de problematiek veroorzaakt door de tweedeling. De scheefgroei zoveel mogelijk te bestrijden. Mensen perspectief bieden en mobiliseren om het heft in eigen hand te nemen. Geen fractie zonder actie!

Bedankt voor het vertrouwen!

Yvonne

Bereikbaar op 06-57344315
1Croeselaan

2Rachmaninoffplantsoen

Reacties

Goedemiddag Yvonne, ik sta volkomen achter de SP. Jullie zijn voor de gewone arbeiders en de arme mensen. Daarom heb ik op jou gestemd. Ik ben ook een geboren en getogen Utrechter en mijn man en kinderen ook. Heel veel succes en hopen dat jullie veel goede dingen voor elkaar gaan krijgen.

Wil weten, voor ik stem, of jullie in Rijsenburg voor woningbouw of windmolens zijn. Met vriendelijke groet, Alberta

Reactie toevoegen

U bent hier