h

Woonprotest!

14 augustus 2023

Woonprotest!

Foto: Gonnie Oosterbaan

“Hoe laat is het? Solidariteit!” Deze slogan ging veelvuldig door de lucht tijdens het Woonprotest op zondag 13 augustus. Inzet: een stop op de sloop, verkoop, liberalisatie en leegstand van de sociale huur. Een groep demonstranten liep vanaf het Jaarbeursplein naar het hoofdkantoor van Woonin (voorheen Mitros). De SP was erbij.

Op de Croeselaan stuitten ze op een blokkade van de politie, die daar was vanwege het kraken van een viertal leegstaande woningen in het blok dat op de nominatie staat voor sloop, maar tegen de afspraken met de gemeente in na zeven maanden nog steeds niet in de tijdelijke verhuur is gegaan. Na de tocht naar Woonin sloten de demonstranten – uit solidariteit - weer aan bij de sympathisanten van de krakers.

Even later kwam het verlossende woord: er zou voorlopig niet worden ontruimd. Inmiddels heeft de gemeente laten weten dat er eindelijk werk wordt gemaakt van de tijdelijke verhuur van de panden. Wat dat betekent voor de krakers is nog niet duidelijk. Wat wél duidelijk is, is dat actie voor betaalbaar wonen keihard nodig is en blijft.

Reacties

Solidaritijd

Reactie toevoegen

U bent hier