h

Hart van Hoograven: informatieavond of tupperware party

11 september 2006

Hart van Hoograven: informatieavond of tupperware party

Op donderdag 7 september vond in het wijkbureau Zuid een zogenaamde inloopavond plaats over de bouwplannen Hart van Hoograven, noordelijk deel. In het –wederom zeer slecht verspreide – Stadsplan werd aangekondigd dat het hier zou gaan om informatie over de ontwerpen van winkels en woningen, de inrichting van de parkstrook en de lopende artikel 19 procedure. Het Stadsplan vermeldt hierover dat het indienen van zienswijzen mogelijk is tot 21 september.

De avond werd echter goeddeels bepaald door de ontwikkelaars AM en Bouwfonds MAB, met reclamemateriaal en de mogelijkheid tot intekenen op de woningen en winkels. Over de artikel 19 procedure werd gesteld dat die ‘nog niet begonnen was’ en er werd door de gemeente niet pro-actief aandacht aan gegeven. De SP zag voldoende aanleiding tot enkele schriftelijke vragen aan het college van B&W.

Schriftelijke vragen T.W. Schipper (SP) inzake inloopavond Hart van Hoograven

7 september 2006

  1. Het verspreidingsgebied van het Stadsplan was Hoograven. Niet voor het eerst moeten we constateren dat flinke stukken van de wijk het Stadsplan niet hebben ontvangen. Is het college het met de SP eens dat dit niet aanvaardbaar is en zo ja, wat gaat het college eraan doen om te zorgen dat alle belanghebbenden voortaan wel voorzien worden van de juiste informatie?
  2. Wat vindt het college ervan dat een openbare inloopavond, mede georganiseerd door de gemeente, gebruikt wordt voor commerciële doeleinden door de betrokken projectontwikkelaars?
  3. In de aanloop naar de sloop/nieuwbouw werd gesteld dat er zoveel mogelijk kleine winkels terug kunnen komen in de nieuwbouw. Tijdens de inloopavond konden aspirant winkeliers inschrijfformulieren invullen/meenemen voor de te realiseren winkels in het Hart van Hoograven. Er waren ter plekke echter geen exacte gegevens bekend over de huurprijzen van de winkels. Wat was de prijs per m2 BVO in de oude situatie op ’t Goylaan, wat wordt de prijs in de nieuwe situatie?
  4. Klopt het dat er een minimum perceelgrootte is voor de te bouwen winkels die ruim hoger is dan de perceelgrootte in de oude situatie?
  5. Waarom werd er op de inloopavond niet pro-actief aandacht gegeven aan de artikel 19 procedure en de mogelijkheid tot inspraak?
  6. Waarom werd er tijdens de inloopavond gesteld dat de artikel 19 procedure nog niet is begonnen voor gehele bouwplan, terwijl dit alleen geldt voor de parkstrook?

T.W. Schipper
SP-raadsfractie

U bent hier