h

Hart van Hoograven: definitief einde kleine winkelier?

6 oktober 2006

Hart van Hoograven: definitief einde kleine winkelier?

 

Afbeelding: skyscrapercity.com

Naar aanleiding van een recent gehouden inloopavond over het Hart van Hoograven, stelde raadslid Tim Schipper schriftelijke vragen aan het college van B&W. Uit de beantwoording blijkt dat er in het nieuwe winkelcentrum geen plaats zal zijn voor kleine winkeliers. De gemeente komt hiermee terug op een eerder gedane belofte aan de wijk. Bovendien blijkt hier weer eens te meer dat de kleine ondernemer vogelvrij is bij de herstructurering.

In 2004 stelde de SP wijkledengroep Hoograven-Tolsteeg de vraag over de kleine winkels ook al, bij zijn inspraakreactie op het Stedebouwkundig Programma van Eisen. Uit een buurtonderzoek door de wijkledengroep was namelijk gebleken dat de buurt grote waarde hecht aan de bakker, de islamitische slager, de bloemist, de kapper. De gemeente stelde in haar reactie: Het te bouwen winkelcentrum is een zogenaamd 'buurtwinkelcentrum'. Een buurtwinkelcentrum bestaat uit met name basisvoorzieningen in de dagelijkse en niet dagelijkse sfeer. Daarbij kan gedacht worden aan levensmiddelen, drogisterij artikelen, brood/banket, bloemen, een kapsalon, een snackbar'.

Nu zegt diezelfde gemeente: 'In de aanloop naar de sloop/nieuwbouw is nimmer gesteld dat er zoveel mogelijk kleine winkels terug zouden kunnen komen in de nieuwbouw. In verband met de aard van de huurcontracten, de voorwaarden vanuit de brancheringscommissie en het beschikbare oppervlak versus afmetingen (grote diepte van het blok maakt kleine winkels bijna onmogelijk in verband met veiligheideisen) is dit niet mogelijk'.

Hoezo betrouwbare overheid als speerpunt van dit college?

U bent hier