h

Commissie verdeeld over plannen BEFU-Terrein

13 juni 2007

Commissie verdeeld over plannen BEFU-Terrein

Door Tim Schipper

Naar welke kant valt het dubbeltje als in de gemeenteraad van 5 juli de toekomst van het BEFU-Terrein wordt besproken? In de commissie Stedelijke Ontwikkeling van 12 juni waren de meningen verdeeld. Heetste hangijzer: de 2200 vrachtauto's per jaar van aannemer van Hees die aan en af rijden via de Hooft Graaflandstraat en de platbodems in het Merwedekanaal vlak bij de roeiverenigingen.

Het bedrijf moet weg van zijn huidige vestiging in Dichterswijk -West (zie foto hieronder), vanwege de woningbouw daar. De SP snapt dat de gemeente ermee in zijn maag zit, maar Hoograven zuid ermee belasten is geen oplossing. Zeker niet als daar ook een aantal andere bouwplannen zijn die grotere verkeersdruk opleveren op de enige invalsweg. De SP wees er op dat de vrachtwagens van van Hees via de Liesbosweg naar het bedrijfsterrein rijden, wat ook de route is die kinderen uit de buurt nemen naar de bouwspeeltuin en de sportclubs.

van-hees.jpg

Voorlopig hebben met name SP en PvdA flinke moeite met de plannen en ook Leefbaar Utrecht vindt de verplaatsing van van Hees naar Hoograven onacceptabel. GroenLinks en CDA zijn voor. VVD en D66 aarzelen. De SP wil een groenbestemming voor het BEFU-terrein.

Uw mening horen we graag. Geef een reactie op dit bericht, of stuur een email naar de gemeenteraad .

U bent hier