h

Werkleerproject Overvecht wacht op financiering (update)

12 juli 2007

Werkleerproject Overvecht wacht op financiering (update)

Het bedrijf ACDelco, dat samen met ROC/ASA en de gemeente Utrecht is een werkleerproject gestart voor jongeren uit Overvecht. De gemeente had het bedrijf toegezegd per 1 mei 2007 zekerheid te geven over de financiering van het project. Tot op heden wachten ze daar nog steeds op. Voor SP-raadslid Caroline Sarolea genoeg reden om de volgende schriftelijke vragen te stellen.

1.
Herinnert u zich het initiatief uit 2006 van het vorige kabinet om te participeren in het adoptieteam voor Overvecht, een van de 40 aandachtswijken?

2.
Welke bewindspersoon is op dit moment ?namens het hele kabinet? voorzitter van het adoptieteam?

3.
Vindt u het acceptabel dat het bedrijf ACDelco, dat samen met ROC/ASA en de gemeente Utrecht een werkleerproject gestart is voor jongeren uit Overvecht, toegezegd is dat ze per 1 mei jl. zekerheid zouden hebben over de financiering [1] van de benodigde begeleiding en voorzieningen, terwijl ze daar medio juli nog steeds op wachten?

4.
Mag een garagebedrijf dat wegens zijn maatschappelijke betrokkenheid de hemel in geprezen is door twee ministers, alsmede een heel bataljon vertegenwoordigers van overheden, onderwijsinstellingen [2] e.d. erop rekenen dat afspraken worden nagekomen?

5.
Zo ja, kan en wil de verantwoordelijke wethouder als de wiedeweerga regelen dat alle betrokken (semi-)overheden als een speer de financiering rond maken, zodat de 40 aangemelde jongeren die na de zomer willen starten met een leerwerktraject bij ACDelta, ook daadwerkelijk aan de slag kunnen?

6.
Bent u bereid om deze vragen op de kortst mogelijke termijn te beantwoorden, aangezien bij gebrek aan snelle regeling van de financiering de nieuwe werkleertrajecten per 1 september 2007 dreigen te worden geschrapt?

?Het adoptieteam voor Overvecht bestaat uit:

? De voorzitter dhr. Aart Jan de Geus, namens het hele Kabinet. Hij is minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid
? Dhr. Pieter Winsemius, in het adoptieteam gestart als extern deskundige. Hij is inmiddels ook minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Milieubeheer (Vrom).
? Mw. Rinda den Besten, namens het gemeentebestuur. Zij is wethouder voor Jeugd, onderwijs en gezondheid én de wijk Overvecht.
? Mw. Annet Bertram, directeur generaal Wonen bij het ministerie van Vrom.?

(bron: Nieuwe coalities voor Overvecht, gemeente Utrecht, februari 2007)

[1] ?Pechtold-gelden, ROC-budget, subsidieregeling Beroepsonderwijs in Bedrijf
[2] Zie bv. Garage en MBO, werken aan een leefbare wijk, MBO-magazine, juni 2007.

(vrijdag 13 jul 2007, 12.17 uur: toegevoegd de eerste twee schriftelijke vragen plus de noten)

U bent hier