h

Gebiedsplan de Gagel: Groen voor Poen is terug

13 november 2007

Gebiedsplan de Gagel: Groen voor Poen is terug

 
Geen Groen voor Poen, was in 2005 de vlag waaronder de protesten voeren, tegen het volbouwen van groenstroken in de stad. Van die gemeentelijke plannen bleef destijds niets overeind, maar versnipperd werden ze niet, zoals nu blijkt bij het gebiedsplan voor de Gagel.

GVP1

Naast grootschalige sloopplannen in het gebied, is ook nu weer het idee om groenstroken vol te bouwen, bijvoorbeeld aan de Karl Marxdreef. Nieuwe wethouder, nieuwe kansen, zal Harrie Bosch gedacht hebben.

Maar 2005 is nog slechts kort geleden en ook nu lijkt het erop dat de bewoners het niet zien zitten in Groen voor Poen. De SP ook niet. We hebben de spandoeken uit 2005 nog klaarliggen...

De door gemeente en corporaties aangekondigde hulp bij de sociale problemen in de buurten hangt nog in de lucht, zoals afgelopen week bleek uit een artikel in de Volkskrant. Wat overblijft is voorlopig niets meer dan fysieke herstructurering en poen verdienen aan groen.

U bent hier