h

Nog meer geld over de balk voor het muziekpaleis

25 februari 2010

Nog meer geld over de balk voor het muziekpaleis

Vorige week werd er 'gevierd' dat de eerste paal van het muziekpaleis de grond in ging. Dit 'feestje' kostte de gemeente 100.000 euro, zo meldde DNU. Dit terwijl er dit jaar vele bezuinigingen op groen, welzijn en cultuur werden doorgevoerd door de huidige coalitie.

Van de kosten van dit feestje zou de vogelopvang nog ruim 3 jaar open kunnen blijven, maar dit is wegbezuinigd door de PvdA, CDA, ChristenUnie en de VVD. De SP vindt dit niet kunnen.

De SP greep de feestelijkheden aan om te protesteren tegen het geld over de balk gooien van de gemeente.

De SP vindt dat het muziekpaleis al veel te veel geld kost, de teller nu op 132,5 miljoen, en verzet zich al jaren tegen het geld over de balk gooien van de gemeente. Nog voor de eerste paal de grond in ging moest er al 34 miljoen extra naar het muziekpaleis. Het is nog steeds onduidelijk wie er allemaal in het muziekpaleis gaan zitten.

Tivoli heeft terechte zorgen over de exploitatie van het muziekpaleis. Blijkbaar vond wethouder Janssen het waard om dit te vieren en nog eens 100.000 euro extra uit te geven aan een feestje voor 500 man. Van al het geld dat is uitgegeven aan het muziekpaleis is nog geen enkel concert gegeven en is het allemaal opgegaan in de stenen.

U bent hier