h

Over de balk: ton voor warmtescan per helikopter

10 mei 2011

Over de balk: ton voor warmtescan per helikopter

Wat eerder een geslaagde 1 aprilgrap van DNU was, wordt nu werkelijkheid. Het Utrechtse college van B&W gaat per helikopter een warmtescan maken om aan te tonen waar in de stad de meeste energie wordt verspild (Bron: AD). Kosten: een ton. Daarnaast wordt nog eens een ton ingezet om de bewoners maatregelen te latenĀ nemen.

SP-fractievoozitter Tim Schipper: "Hou die centen in je zak, want waar de meeste energie de lucht in gaat is al lang bekend. Gewoon kijken in de Woningkrant. Het barst in de stad van de sociale huurwoningen met energielabels E, F en G. Ga daar eerst maar eens wat aan doen, zoals wij al in 2009 hebben voorgesteld."

Het steekt de SP dat deze etalageactie van de gemeente zich wederom eenzijdig lijkt te richten op particuliere huiseigenaren. Dit terwijl er vanuit het kabinet een veelheid aan maatregelen komt die de mensen met de smalste beurs het hardste raken, zoalsĀ het huurplan van Donner.

Schipper: "Je kan letterlijk werk maken met stelselmatige energiemaatregelen bij de corporatiewoningen. Werkgelegenheid, energiebesparing en koopkrachtbehoud voor de mensen die het toch al niet breed hebben."

U bent hier