h

Bieb Vleuten: SP verheugd over draai D66

13 oktober 2011

Bieb Vleuten: SP verheugd over draai D66

De SP is uitermate verheugd over de inkeer bij D66 over de plannen met de bieb in Vleuten, zoals blijkt uit hun persbericht van vandaag. Door het hervonden geweten aan die kant tekent zich een meerderheid in de gemeenteraad af voor het behoud van een bemande bieb. De massale bewonersactie lijkt daarmee te gaan slagen.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. We konden ons al niet voorstellen dat D66 zich wel inzet voor het behoud van een bemand tankstation, maar de Vleutenaren in de kou zou laten staan bij de bieb. Wat ons betreft regelen we het nu niet alleen voor 2012, zoals D66 voorstelt. Dan laat je de mensen weer bungelen. Hun mening is helder: de bieb is goed zoals die nu is. Blijf er dan ook vanaf."

De SP is ook blij met de terugkerende rol voor de vrijwilligers. Schipper: "Die mensen zijn een paar jaar geleden op een schandalige manier aan de dijk gezet. Dat doet nog altijd zeer, maar hun hart ligt echt bij de bieb. Vleuten verdient een eigen bibliotheek, met de gewaardeerde inzet van deze mensen die het cement van het dorp zijn. Nu goed naar ze luisteren."

Aanstaande zaterdag is er in Vleuten tussen 12.00 en 15.00 uur een manifestatie van het actiecomité voor behoud van de bieb.

Schipper: "Een mooie gelegenheid voor de de andere coalitiepartijen GroenLinks en PvdA om de onrust in Vleuten helemaal weg te nemen. Doe mee, draai mee met D66, zou ik zeggen."

U bent hier