h

Inzet stakingsbrekers laat college koud

20 januari 2012

Inzet stakingsbrekers laat college koud

In de raadsvergadering van 19 januari stelde de SP vragen over de inzet van stakingsbrekers door het Bestuur Regio Utrecht (BRU) in de schoonmakersacties bij de sneltram. We wilden graag weten wat ons eigen college daarvan vond, maar de verantwoordelijk wethouder vertikte het te antwoorden.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Belachelijke zaak. Mede uit naam van ons college zijn er afspraken gemaakt met de vakbonden over welk werk er wel en niet gedaan mag worden. Als we het college aanspreken op het schenden van die afspraken, kijkt men weg. De kans is levensgroot aanwezig dat de bonden nu geen enkele reden meer zien hun kant van de afspraken na te komen. Als er zometeen geen trams meer rijden, is het duidelijk aan wie dat ligt."

De SP blijft de schoonmakers steunen in hun strijd voor fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.

Lees hier de vragen van de SP.

U bent hier