h

Nieuws, januari 2012

27 januari 2012

Open brief SP aan college over inzet stakingsbrekers door het Bestuur Regio Utrecht

In de raadsvergadering van 19 januari stelde de SP vragen over de inzet van stakingsbrekers door het Bestuur Regio Utrecht bij de acties van het schoonmaakpersoneel.

Inmiddels zijn de antwoorden binnen. In de beantwoording wordt duidelijk dat, tegen de afspraken met FNVBondgenoten in, het BRU er voor kiest om stakingsbrekers in te zetten. Kort samengevat in de beantwoording op vraag 2.

2. Wat vindt het college van de handelwijze van het BRU ten aanzien van schending van de afspraken met de vakbonden?
De bij het FNV getoetste acties van BRU zijn uitgevoerd. BRU heeft conform haar eigen verantwoordelijkheid het reinigen van onhygiënische plekken aan deze acties toegevoegd.

Lees verder
26 januari 2012

20.000 stakende leraren in overvolle Jaarbeurs

'De minister rommelt, de wet rammelt'. Onder dat motto vandaag reisden vandaag zo'n 20.000 stakende leraren uit het voortgezet onderwijs af naar Utrecht voor een grote actiemanifestatie. De bijeenkomst was georganiseerd door de AOb. In een afgeladen Jaarbeurs lieten de docenten een krachtig protest horen tegen de Wet Onderwijstijd.

De SP was erbij om de actievoerders te ondersteunen. Namens de Tweede Kamer waren Emile Roemer en Jasper van Dijk aanwezig. Buiten deelden Utrechtse en landelijke SP-ers snoepgoed, drop en flyers uit om de stakende leraren een hart onder de riem te steken.

Lees verder
25 januari 2012

College verzwijgt geweld tegen hulpverleners

Gezamenlijk persbericht  SP, VVD en Stadspartij Leefbaar Utrecht

De VVD, SP en Stadspartij Leefbaar Utrecht hebben geschokt gereageerd op berichtgeving dat de burgemeester van Utrecht geweld tegen hulpverleners zou hebben getolereerd. DNU.nu meldt dat op 11 november 2010 ambulancepersoneel en de politie het werk onmogelijk werd gemaakt tijdens de hulpverlening aan een lid van de familie Nicolich. Politieversterking, inclusief hondenbegeleiders, was nodig om de hulp te verlenen. De politie heeft dit gemeld aan de gemeente.

Lees verder
25 januari 2012

Solidair met actievoerende schoonmakers

Gisteravond hebben de schoonmakers actie gevoerd in Kanaleneiland. Ze eisen een CAO die getuigt van respect en betere arbeidsvoorwaarden. Met een 'Mars voor Respect' zetten de stakers hun eisen kracht bij. De SP ook was aanwezig om de schoonmakers een hart onder de riem te steken.

schoonmakers in actie

Voor de derde week wordt er door schoonmakers in het hele land gestaakt. Naast respect eisen zij doorbetaling bij ziekte, een minimale loonsverhoging en scholingsfaciliteiten tijdens werktijd. Na demonstraties van duizenden schoonmakers in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam was nu Utrecht aan de beurt. 3000 schoonmakers hielden een 'Mars voor Respect' door Kanaleneiland in Utrecht. De stakerstocht trok veel bekijks en kon rekenen op applaus van de inwoners van de wijk.

Lees verder
23 januari 2012

27 januari OpSPraak over onderwijs

De eerste OpSPraak van 2012 is alweer in zicht! Op vrijdag 27 januari luiden we het jaar in met een politiek café over onderwijs. We beginnen 2012 met een fascinerende documentaire over onderwijs, 'Waiting for Superman'. Van 20u tot 22u laat deze film zien hoe het Amerikaanse scholingsnet de academische groei eerder belemmert dan stimuleert en geeft ze een dieper beeld van het onderwijssysteem in de VS.

Lees verder
20 januari 2012

Inzet stakingsbrekers laat college koud

In de raadsvergadering van 19 januari stelde de SP vragen over de inzet van stakingsbrekers door het Bestuur Regio Utrecht (BRU) in de schoonmakersacties bij de sneltram. We wilden graag weten wat ons eigen college daarvan vond, maar de verantwoordelijk wethouder vertikte het te antwoorden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier