h

Anti-discriminatiedag: raadsleden voor de klas

19 maart 2012

Anti-discriminatiedag: raadsleden voor de klas

Utrechtse gemeenteraadsleden van alle partijen gaan op 20, 21 en 22 maart lesgeven op ROC Midden Nederland. Ze doen dit in het kader van de jaarlijkse anti-discriminatiedag. Ook de SP zal daaraan meedoen. Raadslid Nicole van Gemert wil, samen met haar collega's van de andere partijen, de leerlingen meer bewust maken van discriminatie en begrip kweken voor mensen die gediscrimineerd worden.

Zij staat morgenochtend, op 20 maart, vanaf 9.00 uur en donderdag 22 maart om 10.15 uur voor de klas aan de Vondellaan 174.

In 1960 riepen de Verenigde Naties 21 maart uit als de internationale dag tegen racisme en discriminatie. Sindsdien worden er jaarlijks rond die dag in veel plaatsen over de wereld activiteiten georganiseerd in het kader van racisme en discriminatie. Raadsleden van alle Utrechtse fracties geven aan verschillende groepen leerlingen college. De leerlingen volgen een sociale of een laboratoriumopleiding aan ROC Midden Nederland aan de Vondellaan.

De 'docenten' geven een korte uitleg over het begrip discriminatie en artikel 1 van de grondwet. Daarna is het woord aan de leerlingen. Wat is hun eigen ervaring met het thema? Aan de hand van drie voorbeelden bespreken zij de oorzaken en de gevolgen van discriminerend gedrag. Tenslotte dragen de raadsleden een aantal handvatten aan voor het omgaan met discriminatie.

U bent hier