h

Honderden demonstranten tegen afbraak sociale werkvoorziening

8 maart 2012

Honderden demonstranten tegen afbraak sociale werkvoorziening

Meer dan 200 demonstranten, vooral werknemers van de Sociale Werkvoorzieningsbedrijven uit Utrecht, kwamen bijeen om te protesteren tegen de plannen van het kabinet. Die plannen houden volgens de organiserende vakbond AbvaKabo het verlies in van rond de 70.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking. De Utrechtse SP was aanwezig om de demonstranten een hart onder de riem te steken.

De demonstranten riepen de lokale politieke partijen op om samen protest aan te tekenen bij het Rijk tegen de voorgenomen bezuinigingen op de sociale werkplaatsen. In tegenstelling tot de SP weigerde de PvdA-wethouder Rinda den Besten haar handtekening te zetten onder de petitie. Tenslotte werd onder applaus de oproep ontvangen om op 22 maart met zijn allen op te trekken naar Den Haag, waar die dag de grote landelijke manifestatie tegen dit kabinetsbeleid wordt gehouden.

De SP roept iedereen op om samen met de vakbond en de werknemers in de Sociale werkvoorziening op te trekken en er in Den Haag een groot protest van te maken.

U bent hier