h

Weer raadsvragen SP Kanaleneiland Noord

21 maart 2012

Weer raadsvragen SP Kanaleneiland Noord

De SP gaat in de raadsvergadering van 22 maart wederom vragen stellen over de erbarmelijke onderhoudstoestand van de Pearsonlaan en omgeving. Al jarenlang wordt de buurt stelselmatig verwaarloosd door gemeente en Mitros. Nu blijkt weer dat de achterpaden tussen de Pearsonlaan en de van Heuven Goedhartlaan volmaakt ontoegankelijk worden voor de bewoners.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Na mijn vragen van vorig jaar had ik de illusie dat er duidelijke afspraken lagen over de inrichting van de paden. Je gelooft je ogen niet als je ziet wat er nu gebeurt. De doorgangen worden dichtgebouwd en de mensen met tuinen aan het pad krijgen te maken met een drempel van een centimeter of 15. Wie verzint zoiets in hemelsnaam?"

Pad naar van Heuven Goedhartlaan wordt bij de tuin van nieuwe hoekwoning getrokken Beeld vanuit de tuinen achterzijde Adenauerlaan

De buurt maakt onderdeel uit van het gebiedsplan Kanaleneiland Noord, maar drie jaar na het aannemen van dat plan is er nog altijd onduidelijkheid over de toekomst. Resultaat: volstrekte verwaarlozing.

Mitros heet u welkom in Kanaleneiland Noord

Schipper: "Iedere keer als ik er kom schrik ik weer. Je moet als corporatie maar durven om je huurders in zo?n rotzooi te laten zitten. Ik verwacht van PvdA-wethouder Isabella dat hij direct ingrijpt in deze wantoestand. Het jarenlange pappen en nathouden moet nu echt klaar zijn."

U bent hier