h

Raad volgt SP: trappen Rabobrug meteen aanleggen bij bouw

7 juli 2012

Raad volgt SP: trappen Rabobrug meteen aanleggen bij bouw

Met unanieme steun nam de gemeenteraad op 5 juli het voorstel van de SP over om de Rabobrug meteen bij de bouw te voorzien van trappen naar de perrons.

Hiermee volgde de raad deze al lang gekoesterde wens van de SP en zal wethouder Everhardt op de thee moeten bij Corío, de eigenaar van Hoog Catharijne. Corío wil alles en iedereen uitsluitend via Hoog Catharijne naar de sporen laten lopen en heeft dat ook laten vastleggen in eerdere afspraken.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Er is ruimte op de perrons, er is geld voor van het rijk, in alle ontwerpen staan de trappen al lang ingetekend. De gemeente heeft daarbij van het begin tot het eind aan tafel gezeten. Als je de trappen later moet gaan inpassen is het veel duurder en je haalt weer van alles overhoop. Volstrekte onzin dus om te wachten. Ik ben hartstikke blij met de enorme steun. De wethouder moet nu aan de bak."

De hartewens van de SP om ook meteen liften in te passen, zit er helaas niet in. De ruimte daarvoor op de meeste perrons ontbreekt. Ook allerlei veiligheidseisen staan liften in de weg, zo bleek uit onderzoek.

U bent hier