h

Gemeente jaagt personeel Sociale Werkvoorziening de bijstand in

19 oktober 2012

Gemeente jaagt personeel Sociale Werkvoorziening de bijstand in

Iedereen die niet in staat is zelfstandig 50% van het minimumloon te verdienen mag niet langer gebruik maken van de Sociale Werkvoorziening en moet de bijstand in. Dat staat in een advies van de G4-gemeenten aan de informateurs Bos (PvdA) en Kamp (VVD).

De SP is woedend over de brief en over het feit dat wethouder Den Besten (PvdA) deze mede ondertekend heeft, zonder enige discussie in de gemeenteraad. SP-raadslid Nicole van Gemert heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld.

Van Gemert: "Door dit voorstel wordt een hele groep mensen de armoede ingejaagd. Ik ben verbijsterd dat dit mede namens onze wethouder Rinda den Besten (PvdA) wordt gezegd. Aan de ene kant juichende reacties van haar kant over het niet doorgaan van de wet Werken naar Vermogen en diezelfde wet dan via de achterdeur binnenhalen. En dat ook nog eens als een dief in de nacht, via de G4, zonder de gemeenteraad te informeren."

Ook brancheorganisatie Cedris van de Sociale Werkvoorziening vindt dat mensen met een zogenaamde 'beperkte loonwaarde' met dit advies veel te snel aan de kant worden gezet.

Van Gemert: "Het is gewoon een kille bezuiniging, zonder onderbouwing van de criteria waarop mensen uit de Sociale Werkvoorziening worden gezet en zonder perspectief voor hen die buiten de boot vallen. De wethouder heeft heel wat uit te leggen."

U bent hier