h

Utrecht: Stop met de lobby voor de Tour

19 oktober 2012

Utrecht: Stop met de lobby voor de Tour

De SP Utrecht wil dat het College stopt met haar lobby om de Tour de France naar Utrecht te halen. Naar aanleiding van de recente schandalen rondom doping en corruptie in de wielersport stelt de SP voor dat Utrecht dezelfde conclusie trekt als de hoofdsponsor en vele anderen: het wielrennen is geen sport meer om trots op te zijn en zeker geen prestigeproject voor de promotie van Utrecht.

De Utrechtse SP protesteert al jaren tegen de pogingen van de gemeente om de tour in huis te halen, omdat het veel te duur is en dat geld beter beteed kan worden aan lokale sportverenigingen waar alle inwoners wat aan hebben. Het College ziet de Tour de France echter in het rijtje van prestigeprojecten waarmee het Utrecht op de kaart wil zetten, net zoals de Olympische Spelen.

SP-Fractievoorzitter Tim Schipper: "Alom wordt geconcludeerd dat de wielersport geen schone sport is en dat er geen uitzicht is op het zelfreinigend vermogen in het wielerrennen. Ik stel dan ook voor onmiddellijk te stoppen met de lobby, noem het maar maatschappelijk verantwoord ondernemen."

Sportwethouder Rinda den Besten (PvdA) zou er beter aan doen het geld dat nu verspild wordt aan kostbare lobbyreizen te besteden aan basisvoorzieningen in de stad.

U bent hier