h

Raad volgt SP: Onderzoek risico's sluiten Wolvenplein

17 mei 2013

Raad volgt SP: Onderzoek risico's sluiten Wolvenplein

In de raadsvergadering van 16 mei werd met grote meerderheid de eerder aangehouden motie van de SP aangenomen over de voorgenomen sluiting van de gevangenis Wolvenplein.

De burgemeester moet nu de gevolgen van sluiting voor de veiligheid en de gemeentekas onderzoeken en bij staatssecretaris Teeven protest aantekenen tegen de plannen.

De motie stond al op de agenda van 25 april, maar kwam toen niet in stemming, omdat Wolfsen eerst nog in gesprek zou gaan met Teeven. Daar is niets concreets uitgekomen, zo bleek uit de brief van 16 mei. Het zou onmogelijk zijn in dit stadium al in beeld te brengen wat de kosten voor de gemeente worden.

SP-raadslid Michel Eggermont: "Onzin. Het masterplan van Teeven ligt er. Dat is het uitgangspunt en dan is het uitzoekwerk prima te doen. Dat zijn we ook verplicht aan het personeel en de inwoners van de stad. Het is goed dat de raad nu heeft doorgebeten."

Het gevangenispersoneel voert al een tijdlang actie tegen de sloop van het gevangeniswezen, met steun van de SP. Meer daarover is hier en hier te lezen.

U bent hier