h

Utrecht voert bed-bad-broodregeling Rijk niet uit

30 april 2015

Utrecht voert bed-bad-broodregeling Rijk niet uit

Gisteren werd bekend dat de gemeente Utrecht niet van plan is zich te houden aan de sobere bed-bad-broodregeling van regeringscoalitie VVD en PvdA. Dit betekent dat dat de vreemdelingen in Utrecht kunnen blijven rekenen op noodopvang en begeleiding. Ook andere grote gemeenten zoals Rotterdam hebben te kennen gegeven niets te voelen voor het beëindigen van de huidige opvang.

Wij zijn erg verheugd dat hier in Utrecht, waar de SP onderdeel is van het college, gekozen is voor de sociale oplossing en er niet is meegegaan met de inhumane plannen van het Rijk. SP-raadslid Hilde Koelmans: "In de praktijk blijkt dat mensen niet altijd terug kunnen, ook al zouden ze dat zelf wel graag willen, en daar moeten we goede oplossingen voor vinden. Mensen op straat zetten en daarmee aan hun lot overlaten is asociaal en onverantwoord. Dat laten we niet gebeuren in Utrecht."

Vanmiddag vindt er in de gemeenteraad een spoeddebat plaats waarbij duidelijk wordt of de uitspraak van het college door de gehele raad gesteund wordt.

Reactie toevoegen

U bent hier