h

SP in de bres voor bewoners Mereveldplein

13 augustus 2015

SP in de bres voor bewoners Mereveldplein

Winkelcentrum Mereveldplein in De Meern wordt na jaren verwaarlozing grondig opgeknapt. Een goede zaak. Dat gaat natuurlijk niet zonder herrie en andere overlast, maar de uitvoering laat stevig te wensen over, gezien de stroom aan klachten van de bewoners van de woningen erboven. Bovendien is onduidelijk of ook het achterstallig onderhoud aan de woningen wordt aangepakt. SP-fractievoorzitter Tim Schipper heeft vragen gesteld aan het college van B&W.

Schipper: “Het is ook hier het helaas vaak voorkomende verhaal. Starten voor zessen ’s ochtends, doorwerken tot elf uur ’s avonds, onnodig laten draaien van dieselmotoren, geschreeuw op straat. Maar ook het onaangekondigd afsluiten van trappenhuizen en troep die blijft slingeren bij afval- en glascontainers die vervangen gaan worden. De woningen hebben bovendien nog allemaal enkel glas en geen enkele vloerisolatie. Alle herrie komt zo extra hard door. Er zit een grens aan wat bewoners kunnen verteren en dit duurt nu al maanden.”

Of de woningen ook worden aangepakt is onduidelijk. In het AD van 8 augustus zegt de projectontwikkelaar van wel, maar eerder is aan de bewoners meegedeeld dat er geen sprake zal zijn van onderhoud of renovatie.

Schipper daarover: “Bij een werkbezoek in juni heb ik met eigen ogen kunnen constateren dat onderhoud keiharde noodzaak is. Verouderd sanitair, verrotte kozijnen, enkel glas en op de galerijen scheefliggende en ontbrekende tegels. Als het onderhoud later alsnog gaat plaatsvinden heb je weer een bouwput en wordt de net opgeknapte openbare ruimte weer aan gort gereden door het bouwverkeer. Ik snap niet dat ze het niet in één keer doen. Dat moet het college toch ook een zorg zijn.”

De ingediende schriftelijke vragen zijn hier te lezen.

Reacties

Het verhaal gaat rond dat de woningen pas opgeknapt worden als de huurder eruit gaat, daarna zou het dan verkocht worden.
Hebben wij (als bewoners) geen recht op teruggave van een deel van de enorm hoge huur + servicekosten wegens derving van het woongenot (zeker al n half jaar)

Reactie toevoegen

U bent hier