h

Gemeente Utrecht moet cateringmedewerkers in eigen dienst nemen

12 maart 2020

Gemeente Utrecht moet cateringmedewerkers in eigen dienst nemen

Foto: Hans Verschoor

De SP wil dat cateringmedewerkers voor de gemeente kunnen werken in een vast dienstverband, en niet via onzekere constructies, zoals flex- of nuluren-contracten. Vandaag wordt hierover in de raad gestemd.

SP-gemeenteraadslid Ruurt Wiegant: “Zeker werk en goede contracten zijn  van levensbelang in deze tijden van woningnood en bezuinigingen op publieke voorzieningen. Daarnaast zorgt het ook voor een hoop minder stress bij deze mensen.” Op dit moment heeft meer dan 25% van het personeel van de catering een tijdelijk contract, en werken er daarnaast ook nog veel mensen via een uitzendbureau onder nuluren-contracten.
Wiegant: “Dit is nergens voor nodig, want het is gewoon structureel werk. Als deze mensen dat willen moet de gemeente hen gewoon in vaste dienst nemen.”

Eerder is de gemeente dankzij een voorstel van de Utrechtse SP, GroenLinks en PvdA er al mee gestopt om payrollers slechter te behandelen dan vast personeel. Omdat payrollers onder een andere CAO vallen werkten ze voor minder loon en tegen slechtere voorwaarden voor hetzelfde werk. Deze ongelijkheid werd door het voorstel  rechtgetrokken. Hiermee was Utrecht de eerste gemeente waar een dergelijk voorstel werd aangenomen.

Reactie toevoegen

U bent hier