h

Utrechters in actie voor hoger minimumloon

10 juli 2020

Utrechters in actie voor hoger minimumloon

Foto: Michel Eggermont

Iedereen klapte tijdens de coronacrisis voor de harde werkers in de cruciale beroepen, maar ondertussen verdienen velen van hen, zoals schoonmakers en vakkenvullers, nog steeds het minimumloon. Door het hele land werd er daarom vrijdag actie gevoerd voor een hoger minimumloon.

De acties vonden plaats bij Albert Heijn’s, want moederbedrijf Ahold is volgens SP’er Michel Eggermont hét voorbeeld van waar het misgaat: ‘Ahold maakte tijdens de crisis 48% meer winst. Vakkenvullers en kassamedewerkers krijgen minimumloon, maar 645 miljoen euro gaat naar de aandeelhouders. Zij en niet de aandeelhouders liepen gevaar. Dat zien we steeds weer: de aandeelhouders profiteren, terwijl werknemers verliezen. Het is hoog tijd dat het minimumloon omhoog gaat.’

Eggermont is ook actief bij Voor14, het initiatief van vakbond FNV voor een minimumuurloon van 14 euro. Donderdag is er, na actie van Voor14, in de Utrechtse gemeenteraad een voorstel voor een hoger minimumloon aangenomen. ‘Een mooie eerste stap, maar daarmee zijn we er nog niet. Het komende jaar blijven we actie voeren voor een minimumloon van 14 euro. De winsten van deze bedrijven moeten van de zakkenvullers naar de vakkenvullers!’

Lees hier een interview met Michel Eggermont over Voor14

Reactie toevoegen

U bent hier