h

Behoud winkelmodel voedselbank Overvecht!

19 mei 2022

Behoud winkelmodel voedselbank Overvecht!

In buurthuis Burezina aan de Jeanne d’Arcdreef wordt momenteel nog uitvoering gegeven aan een voedselbank in winkelvorm. Bezoekers kunnen zelf hun pakket uitzoeken. Zeer tot ongenoegen van de SP dreigt deze winkel te verdwijnen. Samen met diverse andere partijen in de gemeenteraad dient fractievoorzitter Yvonne Hessel daarom in de raadsvergadering van 19 mei een motie in om de winkel te behouden.

Yvonne Hessel: “Juist dat idee van een winkel draagt bij aan de eigenwaarde en keuzevrijheid van de bezoekers. Niemand vindt het leuk afhankelijk te zijn van een voedselbank. Dan is dit juist van grote betekenis. Bovendien is het een mooie plek voor stagiaires uit het MBO.

Desnoods, zo vinden de indienende partijen van de motie, moet de winkel dan ergens anders in Overvecht een plek krijgen. Yvonne Hessel nogmaals: “De wethouder moet echt een tandje bijzetten. Zo’n waardevol initiatief verdient een permanente plek in de wijk.”        

Klik hier voor de motie.

Update: de motie werd on de raad van 19 mei aangenomen. Alleen de ChristenUnie, D66, Volt en VVD stemden tegen.

Reacties

Goed bezig Yvonne! Voedselbank Overvecht is blij met jouw inzet.

Reactie toevoegen

U bent hier