h

Succes SP; supermarkt XXL afgeblazen

30 maart 2004

Succes SP; supermarkt XXL afgeblazen

De volhardende oppositie van de SP in de Utrechtse gemeenteraad en Provinciale Staten tegen de mogelijke komst van een megasupermarkt in Leidsche Rijn heeft succes gehad: Burgemeester en Wethouders van Utrecht zien na een extern onderzoek dat de bezwaren van de SP bevestigt af van hun plan. 

SP-gemeenteraadslid P.Jansen blijft overigens kritisch over de conclusie van de onderzoekers dat er mogelijk wél plaats is voor een XXL supermarkt in de wijk Kanaleneiland. Op Kanaleneiland is op dit momenteel al een Albert Heijn gevestigd met een vloeroppervlak van 2.800 m2, dat is samen met de Konmar in Overvecht de grootste van de regio.

Daarnaast is er in het grootwinkelcentrum Kanaleneiland ook al een forse discountsupermarkt gevestigd. Aan het verder verzwaren van het supermarktaanbod in dit winkelcentrum kleven naar de mening van de SP dezelfde bezwaren als bij een vestiging in Leidsche Rijn, met als extra complicatie dat het nu al overbelaste stedelijke wegennet aan de westzijde van de stad nóg meer autoverkeer te verwerken krijgt. De SP zal hierover op 1 april vragen stellen in de gemeenteraad.

Lees meer over dit onderwerp:

Reactie toevoegen

U bent hier